Suntem pregatiti pentru ziua indragostitilor, fie ea importata sau neaosa. Mihaela Sava (La Prajiturela) vine la Sanatatea in Bucate cu o supa dulce de fructe (reteta din bucataria ungureasca) si o rulada cu ganache de ciocolata si inimioare. Bune de pregatit cu orice ocazie.

Rulada cu ganache de ciocolata 

Pandispan:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • sare
  • ulei sau unt topit

Inimioare

  • un albus de ou
  • faina
  • o lingura cacao

Ganache

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • capsuni
  • zahar pudra

Sfat: cand pregatim o prajitura cu crema, incepem intotdeauna cu crema.

Incalzim smantana pentru frisca (nu trebuie sa fiarba) si o turnam peste ciocolata. Amestecam usor astfel incat sa obtinem o crema omogena. O lasam la rece apoi o aeram cu ajutorul unui mixer.

Pentru inimioarele de ciocolata care vor fi integrate in pandispan amestecam un albus de ou cu faina si o lingura de cacao. Punem compozitia intr-un pos. Pe o foaie de hartie de copt desenam din loc in loc cate o inimioara. Dam foaia la congelator.

Pregatim pandispanul. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile, ulei sau unt topit si faina. Turnam compozitia de pandispan pe hartia de copt, deasupra inimioarelor de ciocolata. Nivelam si trimitem la cuptor la 180 de grade cu ventilatie.

Pe o hartie de copt presaram putin zahar pudra si rasturnam pandispanul copt. Foaia de pandispan trebuie rulata atat cat e calda, pentru a-si pastra forma. O rulam cu ajutorul hartiei de copt.

Cand s-a racorit foaia de pandispan o desfacem si intindem crema ganache. Rulam di nou, presaram zahar pudra si ornam cu felii de capsuni.

Vezi si alte retete pregatite de Mihaela Sava la Sanatatea in Bucate: Macarons | Florentine din migdale

Supa dulce de fructe 

  • 1 kg de mere
  • 250 g capsuni
  • 1 borcan de compot de visine
  • 250 g afine
  • 2 linguri de amidon
  • 100 ml smantana dulce
  • 3-4 linguri de zahar
  • sare
  • 2 batoane de scortisoara

Taiem capsunile si merele si le punem intr-o oala la fiert (apa cat sa acoperim merele), cu putina sare, zahar si baton de scortisoara. Completam cu visine din compot + zeama, capsunile si afinele. Intr-un bol, amestecam smantana cu putin amidon si temperam cu zeama din oala. Turnam sosul in oala, amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic. Scoatem bucatile de scortisoara. Inainte se servire razuim si coaja de lamaie.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate, din data de 11 februarie 2018: Supa dulce de fructe | Rulada cu inimioare