Stefan Popescu (Executive Chef Pullman Hotel Bucuresti) vine la Sanatatea in Bucate cu doua retete pline de arome si de savoare: ravioli de casa cu busuioc si carne de porc si salau cu piure de dovleac si sos de unt.

Descopera mai jos ingredientele, retetele si inregistrarea emisiunii si gateste si tu!

Salau cu piure de dovleac si sos de unt

  • salau
  • unt
  • cartofi mov
  • leustean
  • ulei de struguri
  • dovleac
  • smantana
  • ceapa
  • usturoi
  • vin

Dovleacul se taie cubulete, se fierbe si se transforma intr-un piure (cu unt si smantana). Leusteanul se scufunda in apa clocotita apoi rapid in apa rece. Il strecuram apoi il blendam cu ulei de masline pentru a obtine un sos aromat.

Fileurile de salau se impacheteaza in folie, rulate. Se gatesc cateva minute in instalatia cu abur apoi se trag in tigaie in unt.

Sosul de unt se pregateste cu ceapa, vin alb si unt rece adaugat la final, amestecand incet. Se strecoara pentru a obtine un sos cat mai fin.

Pestele se serveste cu piureul de dovleac, sosul de unt, sosul de leustean si chipsuri de cartofi violet. Se decoreaza cu microgreens de mazare. Citeste despre Microgreens Romania.

Ravioli de casa cu busuioc si carne de porc

Intr-un mojar marunteste frunzele de busuioc verde, sare grunjoasa. Adauga ulei de masline pana ce se transforma intr-un sos. Se incorporeaza sosul de busuioc cu faina pentru paste si ouale si se framanta aluatul de paste.

Pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie rumenim ceapa taiata marunt, adaugam usturoiul. Stingem cu putin vin alb, sec. Folosim numai pulpa de la rosii pe care o taiem cubulete si o adaugam in tigaie peste ceapa si usturoi. Adaugam si niste suc de rosii, un strop de sare si lasam sa scada pe foc mic. Spre final adaugam putin busuioc proaspat.

Intindem o foaie subtire de aluat si cu ajutorul unui cerc metalic sau cu ajutorul unui pahar, taiem discuri. La mijlocul fiecarui disc asezam cate o lingurita de pasta de carne la garnita, pliem si lipim marginile cu ou batut. Ravioli se pun la fiert timp de 1 minut in apa cu sare, apoi se scurg. Nu se clatesc!

Intr-un vas termorezistent asezam o parte din sosul de rosii, apoi ravioli care s-au fiert si acoperim cu restul de sos de rosii. Presaram deasupra parmezan si dam la cuptor sa se rumeneasca.

 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 29 octombrie 2017: Ravioli de casa cu busuioc si carne de porc Salau cu piure de dovleac si sos de unt