Pasiunea pentru gastronomie i-a determinat pe doi jurnalisti francezi – Henri Gault si Christian Millau – sa infiinteze in 1962 ghidul Gault & Millau – un ghid independent al restaurantelor. Pana in prezent, conceptul Gault & Millau s-a raspandit in douazeci de tari, fiind un punct de referinta in gastronomie pe toate continentele, iar pe 20 octombrie 2017 s-a lansat oficial si in Romania.

Ce face ghidul Gault&Millau?

Gault & Millau merge in restaurante, le noteaza cu punctaje intre 0 si 20, tinand cont de calitatea preparatelor adaugand si comentarii legate de intreaga experienta pe care o are clientul in locatia respectiva – servire, atmosfera.

Restaurantele notate cu 10 puncte se vor regasi in ghidul publicat anual, iar cele care depasesc 10 puncte vor primi bonete Gault&Millau numerotate de la 1 la 5.

Pentru multa vreme Gault&Millau nu a acordat scorul de 20 de puncte, cu argumentul ca perfectiunea este greu de atins, insa in 2004 doua restaurante, ambele ale lui Marc Veyrat, au primit acest scor maxim.

In luna noiembrie reprezentantii Gault & Millau vor vizita o serie de restaurante din Bucuresti si din principalele orase ale tarii.

Pe langa evaluarea restaurantelor, Gault & Millau isi propune sa contribuie si la recunoasterea specificului local, in incercarea de a realiza o radiografie a universului gastronomic din Romania zilelor noastre.

In ghid vor fi incluse si cafenele de specialitate, patiserii gourmet, food trucks, wine bars.

In mai 2018 ghidul va fi lansat in cadrul primei gale Gault & Millau din Romania. Atunci va acorda si primele premii bucatarilor din Romania care se remarca prin experienta culinara pe care o ofera.

Afla mai multe despre Gault&Millau in Romania 

Sursa foto: www.trendshrb.ro