Din ce in ce mai multi oameni devin constienti de faptul ca risipa alimentara este un fenomen grav, fata de care trebuie sa luam atitudine.

Pe 13 noiembrie, oamenii de la Food Waste Combat Cluj, au gatit la noi in bistro cu alimente pe care le-au salvat de la a fi aruncate, pentru a demonstra ca oricine poate sa contribuie la limitarea risipei alimentare.

Banca de Alimente a donat niste rosii si conopida mai trecute, cineva a adus niste praz ofilit, altcineva a adus niste morcovi urati, si uite-asa au iesit niste rosii la cuptor umplute cu conopida si o supa crema de legume delicioasa. Desertul a fost si el unul grozav, pregatit din banane prea coapte, salvate de la a fi aruncate.

Vreo 40 de persoane (unii de la Cluj, altii de la Bucuresti) s-au implicat activ in pregatirea acestei cine, s-au cunoscut si au schimbat idei despre cum putem limita risipa alimentara. Ne-am bucurat sa-i gazduim la noi, in Bacania Veche the Charity Shop! 🙂

Cateva imagini, in galeria de mai jos:

Food Waste Combat (FWC) este un proiect JCI Cluj. Scopul lui este de a creste nivelul de constientizare asupra problemei risipei alimentare si de a reduce cat mai mult aceasta risipa.