O familie frumoasa cultiva legume naturale, cu gust adevarat.  Poate va suna idilic, dar despre asta e vorba la Nasul Rosu. Nimic mai simplu si mai natural. Si totul e cat se poate de adevarat.

Alina, Dan si cei doi copii ai lor, Ioana si Tudor, s-au intors la simplitate pentru ca au simtit ca intr-o lume complexa si artificiala vor sa puna pe masa roadele pamantului crescute de ei, gustoase si nemodificate.

19495713_1774181739264259_2014199477_o
S-au format ca medici veterinari insa viata i-a purtat prin corporatii. Acum Dan este student in primul an la Master Horticultura Ecologica la Facultatea de Horticultura din USAMV Bucuresti. Alina tocmai si-a dat demisia de la compania la care lucra si se specializeaza in marketingul produselor ecologice.
Au inceput sa cultive legume acum 10 ani, cand au parasit Bucurestiul betonat si sufocant si s-au mutat la tara, in Palanca, Prahova. Fetita lor a fost motivul pentru care au inceput sa cultive legume. Isi doreau, ca orice parinte, sa-i ofere hrana adevarata, sanatoasa.

Acum, Nasul Rosu inseamna #eatlocal si #eatfresh, legume si verdeturi din soiuri naturale, fara hibrizi. Ferma vegetala de 1,5 hectare este inregistrata la Ministerul Agriculturii ca aflata in perioada de conversie la agricultura eco. Ferma produce legume si verdeturi in sistem ecologic din anul 2016.

Am ajuns sa detinem si sa cultivam peste 60 de soiuri de tomate, dar si unele legume din soiuri mai rare: kiwano, busuioc de salata, castraveti albi, maro, fasole violet, vinete de ghiveci, tomate cu fructe de marimea unui bob de strugure, ardei iuti cu forme ciudate si iutime pe masura, dar si altele.” spune Alina.

Semintele de la exemplarele cele mai frumoase sunt uscate si pastrate cum faceau bunicii nostri, de la an la an.

Avem soiuri dragi pe care le crestem an de an si soiuri noi pe care le testam si introducem in cultura daca se adapteaza la sol, clima si sistemul ecologic. Facem schimburi de seminte cu membrii Eco Ruralis, alti entuziasti, chiar si unii din afara tarii.

In apropierea fermei este si o padure de salcam asa ca s-au apucat si de apicultura pentru ca albinele ajuta la polenizare.

Si daca tot e sezonul tomatelor, am dat o fuga la ferma Nasul Rosu de unde ne-am intors cu gust adevarat. #eatlocal!

Poti vedea cateva imagini aici sau poti face oricand o vizita la ferma Nasul Rosu, sa vezi cum cresc legumele fara pesticide, ingrasaminte de sinteza, stimulatori sau alte bazaconii

Cum livreaza Nasul Rosu 

Exista doua tipuri de abonamente pe care le poti face la Nasul Rosu: pentru familia cu 1-2 persoane si pentru familia cu 3-4 persoane.

Dupa aceea, primesti saptamanal la tine acasa sau la birou legume eco proaspat culese. Sau, vii la Bacania Veche unde gasesti in curand tomate cu gust de la Nasul Rosu.

Bucura-te de cele mai bune rosii cu doua retete delicioase: Gazpacho si rosii umplute